Home

#KIESMIJ

Tegen stagediscriminatie.
Vóór gelijke behandeling.

 

Iedere vorm van discriminatie of uitsluiting tijdens een mbo stage of leerwerkplek is onacceptabel. De initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen om hiermee aan de slag te gaan en een bijdrage te leveren aan gelijke kansen op de stageplek. Ieder vanuit zijn of haar eigen kracht en perspectief, maar onder één noemer: #KIESMIJ.
We realiseren ons dat het probleem beslist niet alleen met deze campagne opgelost kan worden. Wel zetten we met elkaar graag een stap in de goede richting d.m.v. deze gezamenlijke aanpak.


Doelstelling
Zo is deze #KIESMIJ campagne ontwikkeld; een campagne tegen stagediscriminatie en vóór gelijke behandeling. Met als doel om stagediscriminatie bespreekbaar te maken en te voorkomen. Dit platform is daar de basis van en biedt voor alle betrokkenen (studenten, scholen en de leerbedrijven) handvatten om stagediscriminatie bespreekbaar te maken.

Vanuit verschillende organisaties zijn er veel initiatieven ontwikkeld om stagediscriminatie bespreekbaar te maken. Daarvoor is nu één duidelijk overzicht gecreëerd op één plek, waar je alle informatie kunt vinden: zoals adviezen, trainingen, videomateriaal, spelvormen, achtergrondinformatie, rapporten.

Alles met één doel: stagediscriminatie tegen gaan en gelijke behandeling bevorderen!

 

Doelgroepen
De campagne is gericht op studenten, scholen én leerbedrijven. Deze drie verschillende perspectieven zijn dan ook alle drie vertegenwoordigd in het concept, maar hebben één overkoepelende vorm zodat de drie werelden dichter bij elkaar komen; in woord en beeld, maar ook op deze campagne website. Om daarmee de afstand tussen de verschillende doelgroepen te verkleinen en zo aan te zetten tot dialoog tussen die doelgroepen.

 

Wil u contact opnemen over dit initiatief?
Voor meer informatie over de campagne kunt u een mail sturen naar kiesmij@s-bb.nl

 

Perskit
Download hier de campagnebeelden en affiches.
Persbeelden

 

Colofon:
- Campagne: Ape to Zebra
- Fotografie: Michiel Spijkers
- Video: Jeroen Simons
- Website front end development: Sprigs

Deze campagne is een initiatief van:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) werkt aan een slim, vaardig en creatief Nederland. OCW wil dat iedereen goed onderwijs volgt en zich voorbereidt op zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

SBB erkent en begeleidt de leerbedrijven waar studenten terecht kunnen voor een stage of leerbaan van goede kwaliteit.

MBO Raad

De MBO Raad is de brancheorganisatie van de scholen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle mbo-scholen in het bekostigd onderwijs, biedt diensten aan en onderneemt gezamenlijke activiteiten die samenhangen met deze belangenbehartiging.

JOB MBO

JOB MBO is dé landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs.

College voor de Rechten van de Mens

Het College voor de Rechten van de Mens belicht, beschermt en bevordert de mensenrechten in Nederland.

Stichting School & Veiligheid

Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Dit doen zij door het geven van actuele informatie en deskundig advies via de website, publicaties, trainingen, landelijke conferenties en de helpdesk.

MKB Nederland

Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Ruim een eeuw geleden is MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland.

VNO NCW

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW maakt zich hard voor een excellent en duurzaam ondernemings- en vestigingsklimaat. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren, met als doel: ruimte voor ondernemerschap.

CNV

Het CNV is de vakbond die ervoor wil zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht. Of het nu gaat om een hoger salaris en carrière maken, een veilige en leuke werkplek of opleidingen om jezelf te kunnen ontwikkelen.

FNV Young & United

FNV Young & United is de jonge tak van dé vakbond van Nederland: de FNV. We maken je wegwijs op de arbeidsmarkt. Want een goed begin is het halve werk. Heb je ’n bijbaan, je eerste baan, of ben je al een paar jaar aan de slag, en toe aan een nieuwe stap? Dan is sterke support juist nu superbelangrijk. Goed nieuws: die steun geven we je graag. En we doen nog veel meer. Alles zodat jij uit de startblokken vliegt.